03 Οκτωβρίου 2016

3η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
















3η  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, με αφορμή την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, διοργάνωσε εκπαιδευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στη σχολική μονάδα.
Ο στόχος είναι οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετείχαν στις διάφορες δράσεις, να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής και της προσπάθειας.
Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να καταλάβουν ότι ο αθλητισμός είναι ο δρόμος που εξασφαλίζει στα παιδιά ψυχική και σωματική ισορροπία, ομαδικότητα, αίσθημα αλληλεγγύης και ευγενή άμιλλα . εξάλλου, ο ιδανικός τρόπος για να μάθει κάποιος να φροντίζει το σώμα του αλλά και το πνεύμα του, είναι να διοχετεύσει το δυναμισμό του σε δράσεις που του ταιριάζουν.
Οι δράσεις που έλαβαν μέρος στη σχολική μας μονάδα άγγιξαν ένα μεγάλο κινητικό, ψυχοσωματικό και κινη-αισθητικό εύρος που ανέδειξε την αξία και τη χαρά της συμμετοχής, χωρίς ιδιοτελή κίνητρα και με ίσες ευκαιρίες για όλους. Την ευθύνη  διοργάνωσης της εκδήλωσης  είχε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Αδάμος Βασίλειος και συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.
Στην αρχή προβλήθηκαν ταινίες και βίντεο σχετικής θεματολογίας και ανάλογη με την ηλικία των μαθητών. Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε εικαστικές παρεμβάσεις και δημιουργίες συναφείς με το θέμα όπως κατασκευή κολάζ, ζωγραφική κ.α. Τέλος ακολούθησε διαδραστική συζήτηση των μαθητών με τους δασκάλους τους και αναστοχασμός για το περιεχόμενο της εκδήλωσης.
Ύστερα οι μαθητές των μεγάλων τάξεων συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και χειροσφαίρισης, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες των μικρότερων τάξεων συμμετείχαν σε παιχνίδια, αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες ανάλογες της ηλικίας τους (χορός, αμπάριζα, μαντήλι, μήλα, φωλιές και πουλιά, σκυταλοδρομίες κ.λπ.

Η διαφορά με τις άλλες αθλητικές εκδηλώσεις ήταν ότι παίζαμε χωρίς νικητές και ηττημένους, παίζαμε για να χαρούμε, παίζαμε γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στον αθλητισμό, εξάλλου ο θεματικός  άξονας φέτος ήταν: Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας. Αθλητισμός - Δικαίωμα για όλους.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου