14 Δεκεμβρίου 2016

Πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα»



Το σχολείο μας συμμετέχει στη Β΄ φάση του προγράμματος Σχολικά Γεύματα. Το πρόγραμμα ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων ενώ στο σχολείο μας θα αρχίσει στις 11//1/2017.
Η σίτιση των παιδιών θα γίνεται εντός σχολείου και εντός σχολικών ωρών και συγκεκριμένα από τις 12:50 μέχρι και τις 13:15, ενώ οι γονείς θα πρέπει να συγκαταθέσουν με αντίστοιχη αίτηση που τους έχει δοθεί από το σχολείο. Η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος είναι μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και ειδικότερα μέχρι και τη 14η Ιουνίου 2017.
Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στοχεύει, αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής.
Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.
Το μενού του Προγράμματος αφορά και στις πέντε (5) εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

1η εβδομάδα


Δευτέρα




Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
-Κοτόπουλο ψητό               (μπούτι )
με πατάτες φούρνου









-Σαλάτα μαρούλι ντομάτα
-Μακαρόνια
(βίδες) με 4-5 κουταλιές μοσχαρίσιο κιμά








-Σαλάτα καροτοσαλάτα
Τριμμένη
-Φιλέτο ψαριού
(παγκάσιους) με ρύζι κίτρινο
(τύπου Μπονέτ)








-Σαλάτα
παντζάρι
-Μοσχάρι γιουβέτσι
(σπάλα)









-Σαλάτα μπρόκολο
-Αρακάς κοκκινιστός ή λεμονάτος* (σε περίπτωση αλλεργίας με σάλτσα ντομάτας)


-Τυρί φέτα


-Σαλάτα
ντομάτα*
(ή καροτοσα-λάτα τριμμένη σε περίπτωση αλλεργίας)


 2η εβδομάδα


Δευτέρα




Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
   -Φιλέτο ψαριού(Βακαλάος) με ρύζι λευκό







 -Σαλάτα παντζάρι
  -Μπιφτέκια μοσχαρίσια με πατάτες φούρνου
(κιμάς)





-Σαλάτα καροτοσαλάτα
τριμμένη
 -Φακές *





-Τυρί φέτα



-Σαλάτα ντομάτα (ή καροτοσαλάτα
τριμμένη σε περίπτωση αλλεργίας)
-Κοτόπουλο βραστό
(ξεψαχνισμένο ή σε κομμάτια) με κοφτό μακαρονάκι




-Σαλάτα μαρούλι ντομάτα
-Φασολάκια πράσινα με πατάτες
(λαδερό)


-Τυρί φέτα



-Σαλάτα ντομάτα (ή καροτοσαλάτα
τριμμένη σε περίπτωση αλλεργίας)


  3η εβδομάδα



Δευτέρα




Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
-Κοτόπουλο ψητό (μπούτι)
με ρύζι λευκό





-Σαλάτα μαρούλι ντομάτα
 -Ζυμαρικά όπως: (πεννάκι) με 4-5 κουταλιές μοσχαρίσιο
κιμά


-Σαλάτα καροτοσαλάτα
τριμμένη
  -Φιλέτο ψαριού (παγκάσιους) με πατάτες φούρνου



-Σαλάτα παντζάρι
  -Μοσχάρι κοκκινιστό με κίτρινο ρύζι
(τύπου Μπονέτ)




-Σαλάτα μπρόκολο
  -Μπριαμ (πατάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες)

-τυρί φέτα


-Σαλάτα ντομάτα
(ή καροτο-σαλάτα
τριμμένη σε περίπτωση αλλεργίας)



  4η εβδομάδα



Δευτέρα




Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
-Φιλέτο ψαριού (βακαλάο) με ρύζι κίτρινο
(τύπου Μπονέτ)
-Μπιφτέκια μοσχαρίσια με πατάτες φούρνου
(κιμά λάπα)




-Σαλάτα καροτοσαλάτα
τριμμένη
-Φασόλια (άσπρα)




-Τυρί φέτα


-Σαλάτα ντομάτα (ή καροτοσαλάτα
τριμμένη σε περίπτωση αλλεργίας)
-Κοτόπουλο βραστό(ξεψαχνι-σμένο ή σε κομμάτια) με κοφτό
μακαρονάκι




-Σαλάτα μαρούλι ντομάτα
-Σπανακόπιτα





-Τυρί φέτα


-Σαλάτα ντομάτα (ή καροτοσαλάτα
τριμμένη σε περίπτωση αλλεργίας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου