05 Οκτωβρίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών


Η Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από το 1994.   Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών είναι η 5η Οκτωβρίου και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. 

Αυτή η ημερομηνία θα πρέπει να μας υπενθυμίζει την ανυπολόγιστη σημασία και επιρροή που έχουν οι εκπαιδευτικοί στην ανάπτυξη ολόκληρης της κοινωνίας μας, και επομένως στο μέλλον μας. 

Οι δάσκαλοι είναι, χωρίς αμφιβολία, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Είναι αυτοί που εκπαιδεύουν το μυαλό και την ψυχή των παιδιών και τα βοηθούν να είναι χρήσιμα μέλη της κοινωνίας αύριο. Διδάσκουν τους μαθητές τους, με την ειλικρίνεια και την αγάπη με την οποία θα δίδασκαν και στα παιδιά τους. 

 Τους χρωστάμε τουλάχιστον όσο χρωστάμε στους γονείς μας. Επειδή οι γονείς μας μάς δημιούργησαν και μας έδωσαν φαγητό και μια στέγη πάνω από το κεφάλι μας, και οι δάσκαλοι, αν και δεν προερχόμαστε από αυτούς, μας παρέχουν νέες γνώσεις κάθε μέρα, μας διδάσκουν συνεχώς και μας παρέχουν μια καλύτερη εκπαίδευση και, όπως είπε κάποιος, << μας θυμίζουν ένα κερί, το οποίο ξοδεύει τη φλόγα του για να φωτίσει το δρόμο για τους άλλους>>.                                                                                                                                  

Μας εμπνέουν να προχωράμε πάντα μπροστά, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και, μην ξεχνάμε ποτέ την καλοσύνη και την ειλικρίνεια, να ξεπερνάμε τα εμπόδια που μας περιμένουν στη ζωή. Επομένως, όχι μόνο μία φορά το χρόνο, όχι μόνο στις 5 Οκτωβρίου, αλλά κάθε μέρα πρέπει να σεβόμαστε, να αγαπάμε και να ακούμε τους δασκάλους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να μας κάνουν καλούς και εργατικούς ανθρώπους!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου