04 Δεκεμβρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία



Σήμερα στο σχολείο μας, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκαν δράσεις από τις Αλεξάνδρα Διπλάρη, δασκάλα της ΤΥ ΖΕΠ και Ελένη Κρομμύδα ,Κοινωνική λειτουργό της ΤΥ  ΖΕΠ. Οι δράσεις αφορούσαν :

  • στην προάσπιση του δικαιώματος των μαθητών με αναπηρία,
  • στην καταπολέμηση προκαταλήψεων εντός της σχολικής κοινότητας και
  • στην αναγκαιότητα σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.

Οι μαθητές των τάξεων ενημερώθηκαν για τις κατηγορίες ειδικών αναγκών και συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνική λειτουργό με στόχο την κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας!





 

3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία έχει σαν στόχο την καλύτερη κατανόηση αυτών των ατόμων, να βοηθά τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν καλύτερα τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την ευημερία των ατόμων με αναπηρία και να αυξήσει το επίπεδο συνειδητοποίησης της σημασίας της ένταξής τους σε όλες τις πτυχές της ζωής , από οικονομική και πολιτική έως κοινωνική και πολιτιστική.



Το μήνυμα γι’ αυτή την ημέρα λέει: Η αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης κατάστασης. Είναι σημαντικό να εστιάσουμε στην ικανότητα, όχι στην ανικανότητα του ατόμου. Τα άτομα με αναπηρία πρέπει να αποδείξουν στον εαυτό τους ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν παρά την κατάστασή τους, και είμαστε εδώ για να τους δώσουμε δύναμη και να τους υποστηρίξουμε σε αυτό.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου