06 Μαρτίου 2024

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού έγιναν στο σχολείο μας διάφορες δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού. Το συντονισμό αυτών των δράσεων είχανε η κοινωνική λειτουργός του σχολείου μας κ. Ελένη Κρομμύδα και η δασκάλα του τμήματος ΖΕΠ κ. Αλεξάνδρα Διπλάρη.

 Οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν σε δραστηριότητες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βλαβερότητα της βίας μεταξύ των συμμαθητών και στην προώθηση των θετικών αξιών του αμοιβαίου σεβασμού και της συνεργασίας. Μέσα από μια σειρά από διάφορες δραστηριότητες, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ανοιχτά το πρόβλημα της βίας από τους συνομηλίκους, να εκφράσουν τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους και να συμμετάσχουν ενεργά στη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος στο σχολείο. Στο πλαίσιο των εργαστηρίων, οι μαθητές έγραψαν μηνύματα υποστήριξης και ενθάρρυνσης ο ένας στον άλλο, τονίζοντας τη σημασία της ενσυναίσθησης και της κατανόησης.


 
Οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν τις δραστηριότητες και τη συνεργασία προκειμένου να συνεργαστούν για την καταστολή της βίας και τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου για όλους.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου