18 Απριλίου 2024

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις

 Το Δελτίο Τύπου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Τρικάλων για την επίσκεψη στο σχολείο μας.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Τρικάλων σε συνέχεια των δράσεων στην σχολική κοινότητα και σε συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό του τμήματος ΖΕΠ του 18ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ελένη Κρομμύδα πραγματοποίησε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις στις τάξεις Γ',Δ',Ε΄ & ΣΤ'.
Σκοπός του προγράμματος είναι να συμβάλλει στην πρόληψη τόσο της χρήσης ψυχοδραστικών ουσιών όσο και στην πρόληψη άλλων εξαρτητικών και βλαπτικών συμπεριφορών όπως η προβληματική χρήση του διαδικτύου καθώς και η βίαιη και επιθετική συμπεριφορά.
Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην βελτίωση εικόνας εαυτού, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης μέσω της καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης, της βελτίωσης των διαπροσωπικών σχέσεων και της ανάπτυξης γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές και προάγουν την υγεία.
Ευχαριστούμε και πάλι το Σχολείο για την φιλοξενία και τους μαθητές για την συμμετοχή τους.
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου