14 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη 3ου ΓΕΛ Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης» στο Σχολείο μας










Την Τρίτη 14/2/2017 η παιδαγωγική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων «Οδυσσέας  Ελύτης» η οποία είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος Europeans for Peace με τίτλο: “Roma - from Exclusion to Integration, Education and Development”, μαζί με τους μαθητές από την Πολωνία,τη Γερμανία και τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφτηκαν το σχολείο μας.























Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Κύριο θέμα του προγράμματος: Οι Ρομά: Από τον αποκλεισμό στην ένταξη, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη.






 
Τους υποδεχθήκαμε εγκάρδια και γνωριστήκαμε και με τους μαθητές των άλλων χωρών.















 Αργότερα άρχισαν οι δραστηριότητες. Αρχικά χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες και αναλάβαμε δράση. Στην πρώτη ομάδα οι μαθητές παρακολούθησαν πώς γίνεται το μάθημα,



















 στη δεύτερη ομάδα μιλήσανε για τους Τσιγγάνους (ήθη, έθιμα, γλώσσα κλπ),









 στην τρίτη ομάδα είπανε για τα παιχνίδια και στην τέταρτη ομάδα επίσης έγινε μάθημα. Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και από τις δύο πλευρές.















 Μετά όλοι οι μαθητές βγήκανε στο προαύλιο και πιο χαλαρά γνωριστήκανε , παίξανε και περάσανε όμορφα.













Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της επίσκεψης για τις εμπειρίες που πρόσφεραν στα παιδιά μας και για τις νέες φιλίες που κάνανε.
Ευχαριστήσουμε θερμά τις υπεύθυνες καθηγήτριες κυρίες Μαρία Σαμαρά και Κριστίν Φέρνες.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου